Important!
Magazinele NeoLife sunt în curs de unificare, motiv pentru care opţiune de comandă online este blocată.
Puteţi să utilizaţi în continuare site-ul, însă comenzile trebuie lansate pe platforma oficială www.neolifeshop.ro sau telefonic la 0727 317 047

Totul despre Vitamina K

Ce este şi ce rol are Vitamina K?

Vitamina K este un nutrient de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Este important pentru coagularea sângelui, pentru oase sănătoase și are, de asemenea, alte funcții în organism.

Unele cercetări arată că persoanele care mănâncă mai multe alimente bogate în vitamina K au oase mai puternice și sunt mai puțin susceptibile la fracturi osoase.

Dacă luați un anticoagulant, cum ar fi warfarină (Coumadin®), este foarte important să obțineți aproximativ aceeași cantitate de vitamina K în fiecare zi.

De câtă vitamină K am nevoie?

Cantitatea de vitamina K de care ai nevoie depinde de vârsta și sexul tău. Cantitățile medii zilnice recomandate sunt enumerate mai jos în micrograme (mcg).

Shakeuri pentru nutriţie

Shakeuri pentru nutriţie

241.22 lei Preţ informativ
Etapa de viață Recomandare*
Naștere până la 6 luni 2.0 mcg
Sugarii 7–12 luni 2.5 mcg
Copii 1–3 ani 30 mcg
Copii 4–8 ani 55 mcg
Copii între 9-13 ani 60 mcg
Băieți adolescenți 14-18 ani 75 mcg
Fete adolescente de 14-18 ani 75 mcg
Bărbați adulți 120 mcg
Femei adulte 90 mcg
Adolescente gravide 75 mcg
Femeile gravide 90 mcg
Adolescente care alăptează 75 mcg
Femei care alăptează 90 mcg
*doza zilnică recomandată conform Institutului Național de Sănătate S.U.A

Ce alimente conţin Vitamina K?

Vitamina K se găsește în mod natural în multe alimente. Puteți obține cantități recomandate de vitamina K consumând o varietate de alimente, inclusiv următoarele:

  • Legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac, kale, broccoli și salată verde
  • Uleiuri vegetale
  • Unele fructe, cum ar fi afine și smochine
  • Carne, brânză, ouă și soia.

Ce se întâmplă dacă nu am suficientă vitamina K?

Deficitul sever de vitamina K poate provoca probleme de vânătăi și sângerare, deoarece sângele se va coagula mai greu. Deficitul de vitamina K ar putea reduce rezistența osoasă și crește riscul de a dezvolta osteoporoză, deoarece organismul are nevoie de vitamina K pentru oase sănătoase.

O cantitate prea mare de Vitamina K poate fi dăunătoare?

Vitamina K nu a fost dovedită a provoca niciun rău. Cu toate acestea, poate interacționa cu unele medicamente, în special warfarină (Coumadin®).

  Această pagină oferă informații care nu ar trebui să ia locul consultărilor medicale. Vă recomandăm să discutați cu medicul sau dieteticianul dvs. despre utilizarea suplimentelor alimentare pentru susţinerea sănătăţii dvs.