Important!
Magazinele NeoLife sunt în curs de unificare, motiv pentru care opţiune de comandă online este blocată.
Puteţi să utilizaţi în continuare site-ul, însă comenzile trebuie lansate pe platforma oficială www.neolifeshop.ro sau telefonic la 0727 317 047

Nutriţie pentru o vedere sănătoasă

Imaginează-ți un peisaj spec­taculos în unul dintre acele momente în care simțurile se activează la maxim, mirosul proaspăt al unei păduri de poveste, corpul învăluit în căldură soarelui și privirea care cuprinde peisajul maiestuos, a cărui frumusețe iți taie respirația. Aceasta articol este focalizat pe cum nutriția poate să te aju­te să-ţi menţii sănătatea ochilor în așa fel încât să poți aprecia din plin frumusețea naturii.

OCHII, CARE ESTE PROBLEMA?

Ochii noștri sunt organe de simt de o importanță extremă, care generează imaginile vizuale care ne ajută să înțelegem lumea din jurul nostru. Însă, încă de la vârsta de 30 de ani pot să intervină o serie de schimbări legate de îmbătrâ­nire. Creșterea numărului de ore petre­cute în fața ecranului calculatorului sau cu dispozitivele mobile duce la crește­rea simptomelor legate de uscăciunea oculară, (care odată era o problema în special pentru cei de vârstă înaintată) care afectează 48% dintre adulți.

Deasemenea, odată cu vârstă se poate schimba și forma pupilei, iar ochiul este mult mai puțin hidratat față de cât ar avea nevoie. Cristalinul și corneea devin mai puțin transparente și câmpul vizual se restrânge. La 60 de ani, diametrul pu­pilei ar putea să se restrângă cu o treime față de cel al unui tânăr de 20 de ani. La vârstă de 65 de ani, aproape o treime dintre adulți se confruntă cu o reducere a câmpului vizual în urma îmbătrânirii și peste 246 milioane de persoane din lume au o in­suficiență vizuală moderată sau gravă.

O VESTE BUNĂ PENTRU OCHI...

Vestea bună este că un număr tot mai mare de studii clinice au arătat cum unele elemente nutriționale contribuie la păstrarea unei vederi normale.

ALIMENTE CARE PROTEJEAZĂ VEDEREA...

Primul lucru care se poate face pentru a păstra sănătatea propriilor ochi este respectarea unei diete sănătoase. Printre alimentele bogate în fitonutrienti utili pentru sănătatea ochilor se numără:

  • Morcovii, ardeii, dovleacul și cartofii dulci: aceste alimen­te sunt bogate în beta-caroten, care se poate transforma în vitamina A. Vitamina A contribuie la menținerea unei vederi normale.
  • Somon, sardine și hering: sunt surse bogate în acizi gra­și omega-3. DHA contribuie la menține­rea unei vederi normale, iar consumul de DHA de către femeile însărcinate sau care alăptează contribuie la dezvoltarea normală a vederii fătului sau a copilului alăptat.
  • Grepfrut, căpșuni şi varza de Bruxelles: sunt surse excepți­onale de vitamina C. Alte alimente boga­te în vitamina C sunt și papaya, portoca­le și ardei. Vitamina C ajută la protecția celulelor contra stresului oxidativ.
  • Curcan, stridii și crab: aceste alimente sunt bogate în zinc, un element nutrițional esențial pentru păstrarea unei vederi normale. Zincul este prezent și în ouă, arahide și cereale integrale.
  • Semințe, nuci și germeni de grâu: conțin uleiuri sănătoase și vitamina E. Vitamina E con­tribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ.

SUPLIMENTE NUTRITIVE ÎN SPRIJINUL UNEI VEDERI MAI BUNE...

Exista dovezi științifice semnificative în sprijinul rolului unor anumite elemente nutriționale în protecția sănătății ochilor odată cu înaintarea în vârstă. Oricum, numai alimentația nu poate să fie suficientă pentru a putea obține toate elementele nutriționale în cantitatile necesare pentru a sprijini sănătatea optimă a ochilor. În acele cazuri, supli­mentele nutriționale constituie un optim instrument pentru a acoperi carențele nutriționale. National Eye Institute (NEI), o divizie a National Institutes o f Health din Statele Unite (NIH). a dus la un studiu de dura­tă de 10 ani numit AREDS (Age Related Eye Disease Study). Studiul a evidențiat că o combinație de vitamine, minerale și carotenoidi poate să ajute la susținerea sănătății oculare.

Produse recomandate în articol

Nutriţie integrală Pro Vitality+

Nutriţie integrală Pro Vitality+

201.39 lei Preţ informativ
Carotenoid complex - Stimulator de imunitate din fructe şi legume

Carotenoid complex - Stimulator de imunitate din fructe şi legume

204.44 lei Preţ informativ
Vitamina C cu eliberare treptată

Vitamina C cu eliberare treptată

117.95 lei Preţ informativ
Vitamina E – Ulei din germeni de grâu

Vitamina E – Ulei din germeni de grâu

116.04 lei Preţ informativ

  Această pagină oferă informații care nu ar trebui să ia locul consultărilor medicale. Vă recomandăm să discutați cu medicul sau dieteticianul dvs. despre utilizarea suplimentelor alimentare pentru susţinerea sănătăţii dvs.