Important!
Magazinele NeoLife sunt în curs de unificare, motiv pentru care opţiune de comandă online este blocată.
Puteţi să utilizaţi în continuare site-ul, însă comenzile trebuie lansate pe platforma oficială www.neolifeshop.ro sau telefonic la 0727 317 047

Nutriție pentru femei

Femeile au în responsabilitate multe roluri importante, de multe ori făcând acrobație pentru a gestiona două locuri permanente de muncă, de la îngrijirea copiilor la sălile de reuniuni și multe altele. În puține cuvinte , femeile sunt super eroi! Este esențial să beneficieze de o nutriție excelentă pentru a avea grijă de succesul lor!

Femeile traversează multe schimbări fiziologice pe parcursul vieții și ultimele cercetări științifice probează faptul că o nutriție optimă și un stil de viață sănătos pot ajuta la reducerea sindromului pre-menstrual (PMS), la pregătirea corpului pentru sarcină, la susținerea unei sarcini și nașteri sănătoase, la diminuarea simptomelor menopauzei și în menținerea, cu trecerea timpului, a unor oase puternice.

Fundamentele unei nutriții zilnice sănătoase

Cu siguranță femeile trebuie să acorde o grijă sporită propriei persoane, un aport adecvat de nutrienți și fitonutrienti de calitate, aspecte ce contribuie enorm la nivelul ridicat de energie, necesar pe parcursul zilelor foarte încărcate. Se recomandă aportul acestor nutrienți printr-o dietă bogată în fructe și legume, alimente din cereale integrale și pește bogat în omega-3, dar des este foarte dificil de pus în practică.

Pro Vitality+ de la NeoLife este o soluție nutrițională de calitate superioară pentru a suplini carențele tipice de nutrienți și fitonutrienţi din alimentația voastră cotidiană. Acest produs foarte comod 4 în 1 este ideal pentru viață în mișcare. ProVitality+ furnizează 18 vitamine și minerale esențiale, lipide și steroli din cereale integrale, carotenoizi din fructe și legume și acizi grași Omega-3 din pește. Acești nutrienți și fitonutrienti furnizează fundamentul unei nutriții sănătoase pentru toate femeile, pentru susținerea unei stări de bine și a unei vieți optime pe tot parcursul acesteia.

Desi este importantă garantarea unei baze nutriționale vitale pentru starea voastră de bine, aveţi nevoie de anumiți nutrienți specifici pe parcursul diferitelor faze pe care le traverţi de-a lungul vieții și în acest articol vă vom ajuta să înțelegeți care sunt aceștia!

Omega-3

Acizii grași Omega-3, cum ar fi acizii eicosapentaenoic (EPA) și docosaesaenoic (DHA), dar și alti membri ai familiei Omega-3, cum ar fi “părintele” acidul alfa-linolenic, sunt extrem de importanți pentru sănătatea voastră.

Omega-3 pe durata sarcinii și alăptării

Pentru femei, au fost demonstrate relații pozitive privind aportul de omega 3 (DHA) pe durata sarcinii și dezvoltarea vederii și creierului nou-născutului. Beneficiile post-natale ale omega-3 pot fi regăsite și pe durata alăptării la sân, când mamele transferă DHA prin intermediul laptelui către nou—născutul aflat în dezvoltare. Se recomandă ca o mamă să asimileze 200mg de DHA pe zi, suplimentar față de aportul zilnic recomandat pentru acizii grași omega-3 recomandat adulților (250mg de DHA și EPA).

Pentru a asigura un aport regulat a tuturor Omega-3 importanți din punct de vedere nutrițional, se recomandă alegerea unui integrator de calitate superioară, fară contaminanți și testat clinic, cum este Omega-3 Salmon Oil Plus de la NeoLife.

Grupul vitaminelor B

Valoarea Nutrițională de Referință pentru vitamina B6 este de 1,4mg pe zi. Această vitamină se regăsește în alimente cum ar fi fasole, legume, fructe, ficat, carne și ouă și este importantă pentru contribuția lor la funcționarea normală a globulelor roșii. În plus, este o vitamina ce contribuie la metabolismul normal al homocisteinei, pe lângă metabolismul proteic normal al glicogenului. Rezultate promițătoare s-au observat cu tratamente repetitive cu vitamina B6, ceea ce însemnă că o anumită constantă este un factor cheie!

Vitaminele din grupul B și sarcina

O alta vitamina importanta a grupului B este acidul folic. Acidul folic/folatul sau vitamina B9 este important pentru multe funcții – este implicat în formarea sângelui și contribuie la creșterea țesutului matern pe durata sarcinii. Aportul suplimentar de acid folic crește cantitatea de folat matern. Nivele scăzute de folat constituie un factor de risc în dezvoltarea unor defecte de tub neural al fătului în dezvoltare. Recomandările pentru aceasta perioada prevăd de la 400 la 800 mcg de acid folic pe zi, prin intermediul integratorilor alimentari și al alimentelor de întărire.

Alături de creșterea acidului folic în corp, mai este și o altă vitamină ce joacă un rol cheie în producția de globule roșii și aceasta este vitamina B12. Asimilarea acestei vitamine este esențială pentru multe grupe de femei, inclusiv de cele ce urmează o alimentație vegetariană (deoarece vitamina B12 se extrage din produse animale) și de femeile adulte de peste 50 de ani, din cauza capacitaii reduse de absorbție a vitaminei B12.

Calciul

Calciul este un mineral foarte important ce contribuie la menţinerea unor oase sănătoase. În realitate, în absența unui adecvat aport de calciu, oasele noastre ar fi fragile cu toate consecințele ce decurg. Oasele sănătoase sunt construite în fazele inițiale ale vieții, până la vârsta de 25 de ani, atunci când se atinge vârful de masă osoasă. În plus, calciul este esențial în multe funcții ale corpului, cum ar fi cea musculară și cea nervoasă.

Calciul și menopauza

Menopauza apare la femei atunci când producția lor hormonală (estrogen și progesteron) este aproape terminată, iar în acea perioadă ciclurile menstruale se termină. Cum hormonii se schimbă și nivelurile pot scădea brusc, femeile pot trăi o varietate de simptome - bufeuri sau probleme cu somnul și cicluri neregulate. Este important de știut că menopauza poate începe la femei în diverse perioade ale vieții lor, la unele se poate prezenta chiar și înainte de 40 de ani, dar mult mai frecvent începe după 50.

Menopauza are un impact foarte diferit asupra fiecărei femei iar unele nu prezintă niciun simptom. Tranziția către menopauză durează în medie circa 4 ani, dar poate dura și doar 2 ani sau și 8 ani. Asigurarea menținerii unor oase sănătoase este foarte importantă pentru femei, în special deoarece femeile la menopauză pot avea un risc particular – menopauza tinde spre pierderea de masă osoasă, din cauza scăderii estrogenului.

O amplă analiză a demonstrat că o combinație de vitamina D și calciul poate ajuta la reducerea pierderii mineralelor din oase la femeile în post-menopauză. Calciul este important pentru anumite funcții legate de cea musculară și la transmiterea semnalelor nervoase - se știe că 99% din calciu se află în oase și dinți, în timp ce restul se află în sânge. Din acest motiv este imperativă menținerea unor niveluri adecvate de calciu și vitamina D pentru a putea asigura o masă osoasă sănătoasă.

Magneziul

Magneziul joacă un rol important în foarte multe funcții ale corpului. Este implicat în mai bine de 700 de reacții și contribuie la metabolsimul energetic normal și la sinteza proteica normală. Este și un mineral vital pentru funcția noastră psihica. Multe femei pot avea beneficii adăugând magneziu în dieta lor, mai ales că acest mineral critic lipsește foarte des din alimentația noastră cotidiană.

Partea a 2-a a acestui articol, analizează Beneficiile exerciţiilor fizice asupra sănătăţii femeilor

Bibliografie:
  • Menopause. womenshealth.gov. https://www.womenshealth.gov/menopause
  • Lips P, Hosking D, Lippuner K, et al. The prevalence of vitamin D inadequacy amongst women with osteoporosis: an international epidemiological investigation.
  • Calcium – Health Professional Fact Sheet. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Calcium-HealthProfessional
  • Magnesium. Linus Pauling Institute. http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/magnesium
  • Office of Dietary Supplements - Omega-3 Fatty Acids. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Omega3FattyAcids-Consumer
  • Vitamin B6: MedlinePlus Supplements. https://medlineplus.gov/druginfo/natural/934.html
  • Canning S, Waterman M, Dye L. Dietary supplements and herbal remedies for premenstrual syndrome (PMS): a systematic research review of the evidence for their efficacy. J Reprod Infant Psychol.
  • Vitamins and minerals for women. womenshealth.gov. https://www.womenshealth.gov/healthy-eating/how-eat-health/vitamins-and-minerals-women
  • Lifestyle Magazine 03/2019

Produse recomandate în articol

Nutriţie integrală Pro Vitality+

Nutriţie integrală Pro Vitality+

201.39 lei Preţ informativ
Kal-Mag Plus D - Calciu Magneziu şi Vitamina D3

Kal-Mag Plus D - Calciu Magneziu şi Vitamina D3

76.41 lei Preţ informativ
Salmon Oil Plus - Cei 8 acizi graşi tip Omega 3

Salmon Oil Plus - Cei 8 acizi graşi tip Omega 3

113.55 lei Preţ informativ
Formula IV – Vitamine şi Minerale

Formula IV – Vitamine şi Minerale

175.56 lei Preţ informativ

  Această pagină oferă informații care nu ar trebui să ia locul consultărilor medicale. Vă recomandăm să discutați cu medicul sau dieteticianul dvs. despre utilizarea suplimentelor alimentare pentru susţinerea sănătăţii dvs.