Important!
Magazinele NeoLife sunt în curs de unificare, motiv pentru care opţiune de comandă online este blocată.
Puteţi să utilizaţi în continuare site-ul, însă comenzile trebuie lansate pe platforma oficială www.neolifeshop.ro sau telefonic la 0727 317 047

Menţinerea unui nivel normal de glucoză în sânge

Garantarea fumizării constante de energie organismului nostru, prin intermediul unor alegeri nutriționale bune, este de o importanta crucială pentru randamentul fizic și mental și pentru sănătate în general. Carbohidrații și grăsimile și în măsură mai mica proteinele, pot să fie toate folosite ca și carburanți pentru a da energie corpului nostru. Glucoza, care deriva în principal din descompunerea carbohidraților, este un important furnizor de energie celulara, în așa măsură încât, daca nu este suficienta la dispoziție, corpul uman o sintetizează din glicerolul din grăsimea depozitata și aminoacizii care formează proteinele. Pe primul loc este glucoza necesara tuturor celulelor, creierul este cel mai mare consumator, folosind circa 50% din ceea ce este consumat în corp.

Oricum, se poate întâmplă ca să fie și o cantitate mai mare iar echilibrarea aportului și folosirii glucozei pentru a se menține într-un interval normal nivelul acesteia în sânge este unul din cele mai importante procese fiziologice din corp. Acest proces este de obicei controlat cu precizie de niste hormoni produși de pancreas, în special insulina și glucagonu. Daca exista prea putina glucoza la dispoziție, o producție scăzută de energie la nivel celular poate să compromită funcțiile țesuturilor, organelor și aparatelor critice din nel corp. Prea multa glucoza în sânge prezenta în mod continuu poate să deterioreze țesuturile corpului și să altereze sistemele naturale de înmagazinare a grăsimilor. Acest lucru poate duce la o creştere a greutăți corporale, crescând și riscul de probleme cronice. Deci, toată viață noastră, menținerea nivelului normal de glucoza în sânge este de o importanță vitală.

Pentru o proporție din ce în ce mai mare a populației, capacitatea de a menține glucoza în sânge într-un interval normal, a fost pierdută. În primul rând din cauza unor ani de consum în exces a unor alimente și băuturi procesate, împreună cu un stil de viață sedentar, sistemele noastre de reglare a glucozei obosesc și se supraîncarcă.

  Această pagină oferă informații care nu ar trebui să ia locul consultărilor medicale. Vă recomandăm să discutați cu medicul sau dieteticianul dvs. despre utilizarea suplimentelor alimentare pentru susţinerea sănătăţii dvs.