Important!
Magazinele NeoLife sunt în curs de unificare, motiv pentru care opţiune de comandă online este blocată.
Puteţi să utilizaţi în continuare site-ul, însă comenzile trebuie lansate pe platforma oficială www.neolifeshop.ro sau telefonic la 0727 317 047

Impactul nutriției asupra sănătății

Alimentele și suplimentele pe care le consumăm compun alimentația noastră, aceas­ta fiind unica sursă de materii prime pe care poate să conteze organismul nostru pentru a funcționa la maxim zi de zi. Procesele care au loc la nivel celular sunt extrem de complexe și continue.

Din fericire, celulele își desfășoară activitatea în mod automat, fară nicio implicare din partea noastră, însă unica responsabilitate față de acest mecanism complex și dinamic este aceea de a aduce nutrienții de care are nevoie organismul pentru a funcționa în cel mai bun mod. Aceasta este o adevărată provocare, din mo­ment ce în fiecare zi miliarde de celule sunt create, distruse și înlocuite.

În decursul a șapte ani, cea mai mare parte a celulelor noastre, cu excepția neuronilor și a unor glande specifice, sunt înlocuite în ritmuri diferite. De exemplu, globulele roșii care transportă oxigenul prin intermediul fluxului sanguin, au o durată de viață medie de numai 4 luni înainte de a fi înlocuite. Corpul uman conține circa 25 de mii de miliarde de globule roșii, de aceea nevoile nutriționale necesare pentru a înlocui doar această com­ponentă sunt enorme! Unele celule, cum sunt cele ale gurii sau ale intestinului, sunt reînnoite chiar mai rapid, la fiecare 24 de ore! Deasemenea, anumite țesuturi sl celule pot să aibă nevoi specifice. De exemplu, celulele plămânilor au necesitați mai mari de vitamina C față de marea parte a celorlator celule, sau celulele ochilor au mai degrabă nevoie de luteină și alti carotenoizi.

Aportul de elemente nutrițio­nale care derivă din alimente și din suplimente trebuie să fie mai mare decât necesitățile, sau vor apărea simptomele unor carențe. Lipsa unui element nutrițional, chiar şi pentru o perioadă scurtă, poate să influențeze forma în care ne aflăm.

De exemplu, carotenoizii - pigmenți viu colorați responsabili pentru culoarea roșie a tomatelor, de portocaliul morcovilor și de galbenul dovleacului - sunt elemente critice pentru funcționarea anumitor celule ale sângelui, care protejează întregul organism de atacul microbilor. Studiile au demonstrat că o alimenta­ție săracă în carotenoizi slăbește apărarea imunitară. Același lucru este valabil pentru Vitamina C și Zinc (care ar putea să reducă durata unei răceli). Efectele pe termen scurt al carențelor nutriționale se manifestă și în alte moduri: de exemplu, un nivel scăzut de energie în cazul persoanelor care au carențe de Vitamina B sau Fier. Pe perioada lungă, o alimentație necorespunzătoare favorizează îmbătrânirea precoce și apariția diferitelor tulburări și boli.

Suplimentele intervin atunci când alimentația de zi cu zi nu reușește să acopere întregul necesar de vitamine și minerale.

Produse recomandate în articol

Nutriţie integrală Pro Vitality+

Nutriţie integrală Pro Vitality+

201.39 lei Preţ informativ
Vitamina C cu eliberare treptată

Vitamina C cu eliberare treptată

117.95 lei Preţ informativ
Carotenoid complex - Stimulator de imunitate din fructe şi legume

Carotenoid complex - Stimulator de imunitate din fructe şi legume

204.44 lei Preţ informativ
Formula IV – Vitamine şi Minerale

Formula IV – Vitamine şi Minerale

175.56 lei Preţ informativ

  Această pagină oferă informații care nu ar trebui să ia locul consultărilor medicale. Vă recomandăm să discutați cu medicul sau dieteticianul dvs. despre utilizarea suplimentelor alimentare pentru susţinerea sănătăţii dvs.